Ovdje ćete naći važne podatke o školi.


osnovna škola

Dragi roditelji!

Kao što ste vjerojatno već saznali iz medija, Ministarstvo obrazovanja odlučilo je ponovno otvoriti školu za sve osnovnoškolce. Pravila udaljenosti se ne primjenjuju, zbog čega klasa može ponovno doći u isto vrijeme u isto vrijeme. Ipak, Ministarstvo kulture propisuje da nastava mora ostati što je više moguće zajedno, a treba ih podučavati samo 1-2 učitelja. Nažalost, to moramo učiniti bez vjerske upute. Isto tako, nisu dopuštene sportske i glazbene nastave.

Obveza nošenja maske u školskim prostorijama se nastavlja jer se otvaranje škole ne odnosi na učenike srednjih škola. Za vrijeme odmora, nastava mora biti u dodijeljenim područjima i treba izbjegavati kontakt s drugim razredima.

Da bi se ispunili ovi zahtjevi, ponovno je trebalo izraditi novi vozni red. Kao rezultat toga, došlo je do promjena u predmetnim nastavnicima za neke razrede. Povećali smo i broj sati njemačkog i matematike kako bismo nadoknadili propuštene časove i ponudili sveobuhvatnu podršku. Imajte na umu nove redove vožnje! Molim vas, nemojte dijete slati prerano u školu, nego kad započne pouka.

Ispunite i zdravstveno izvješće koje ste djetetu dali u školu u ponedjeljak (29. lipnja). Bez ovog zdravstvenog izvještaja, vaše dijete nažalost moramo poslati kući. Ovo se također odnosi ako se vaše dijete pojavi u školi sa simptomima bolesti.

Imajte na umu da otkazane časove ne može biti zastupljeno ili se nastava ne može podijeliti i možemo djeca. morati poslati kući u kratkom roku. Naravno, unaprijed bismo kontaktirali s vama ako želite. Priložite obrazac.

Hitna pomoć održat će se od 29. lipnja. ne više umjesto toga! Učionice u učionici s gospođom Hauck i g. Lorenzom također su otkazane.


Tijekom pauze nema prodaje od pekare. Molimo dajte svom djetetu dovoljno da jede i pije!

Od 29. lipnja Podrška za temeljno vrijeme započinje iznova. Molimo kontaktirajte gospođu Kretz ili nas odmah (do petka 26. lipnja) ako želite iskoristiti osnovnu podršku. Vrijeme jezgre nudi se kao i obično prije nastave (7,30 sati ujutro - 8,30 sati ujutro) i nakon nastave (12,15 sati poslijepodne - 13:00 sati).
Treba napomenuti da u mješovitim skupinama postoje djeca.

Cjelodnevna briga još NE počinje - jer zbog nedostatka osoblja, ne možemo ponuditi sve grupe u uobičajenoj mjeri i prije svega su nam potrebne vaše povratne informacije. Stoga molimo roditelje, čija su djeca prijavljena tijekom cijelog dana, da nam na priloženom listu (ili e-mailom) pošalju povratne informacije o tome je li i ako da u kojoj je mjeri potrebna cjelodnevna skrb. Puno biste nas oslobodili ako o vašem djetetu ne bi trebalo paziti ili manje dana. Obavijestit ćemo vas čim počnemo raditi s cjelodnevnom njegom.

Za daljnje planiranje cjelodnevne skrbi, potrebne su nam vaše povratne informacije do četvrtka, 25. lipnja!

Ako imate bilo kakvih pitanja, obratite nam se. Slobodno se obratite e-poštom (sekretariat@hebelschule-singen.de) ili telefonom (07731 - 92 43 910).

Još uvijek živimo u uvjetima koronske pandemije, pa vas molimo da razumijete trenutne promjene. Ostati zdrav!

Lijepi Pozdrav
glavni


Srednja škola

Dragi studenti,
dragi roditelji,

Kao što je već najavljeno, nastava u školi u lice počet će u ponedjeljak, 15. lipnja. Ali: Razredi su bili podijeljeni u dvije grupe. Grupa 1 sa svake razine razreda započinje u ponedjeljak, 15. lipnja 2018., grupa2 sa svake razine razreda počinje tek 22., 20. lipnja!

Tjedan u školu kod kuće
15. lipnja - 19.06.20 grupa 1 grupa 2
22/06 - 26.06.20 2. grupa 1. grupa
29/06 - 03.07.20 grupa 1 grupa 2
06.07. - 10.07.20 grupa 2 grupa 1
13.07 - 17.07.20 grupa 1 grupa 2
20/07 - 24.07.20 grupa 2 grupa 1

U tjednu u kojem su vaša djeca kod kuće, postoje zadaci na kojima ćete raditi svaki dan. Molimo vas da podržite svoje dijete!

Ako vaše dijete pripada rizičnoj skupini, ne mora ići u školu. Molimo Vas da nas odmah obavijestite! Sadržaj i zadaci koje trebate obaviti daju se digitalno.

Unatoč nekim ograničenjima, nadamo se da ćemo na ovaj način uspjeti uspješno završiti preostalu školsku godinu. Zbog higijenskih propisa moramo dijeliti sve časove. Bilo nam je važno da vašu djecu nauče nastavnici koje poznaju. Nažalost, iz organizacijskih razloga nismo uvijek uspjeli. Međutim, kako bi obje grupe podučavali isti učitelji, oni moraju dolaziti u školu u različito vrijeme. Budući da se lekcije svode i na osnovne predmete matematike, njemačkog i engleskog jezika, vaša djeca, naravno, više neće imati uobičajenu količinu predavanja. Stoga svi časovi dobivaju novi raspored. Imajte na umu izmijenjeni vozni red!

Ulaz u školu dozvoljen je samo s maskom. U školskoj zgradi i na igralištu djeca moraju nositi masku koja pokriva usta i nos. Za vrijeme nastave u djeci je dopušteno da skinu masku jer tamo sjede pojedinačno i na dovoljnoj udaljenosti jedno od drugog.

S djecom ćemo razgovarati o higijenskim pravilima (redovno perite ruke, kihajte u preponama ruke, držite minimalnu udaljenost ...) i ponavljajte svaki dan. Ipak, važno je da o tim pravilima raspravljate i kod kuće!

Nema popodnevne nastave. Pekar također ne dolazi u školu više, pa djetetu uvijek trebate davati dovoljno grickalica i pića.

Još ne možemo procijeniti kako će izgledati situacija u novoj školskoj godini. Pravo ćemo vas obavijestiti ili koristite našu početnu stranicu škole: www.hebelschule-singen.org
Tamo ćete uvijek naći sve trenutne informacije i bilješke izravno na početnoj stranici.

Radujemo se svu djecu!

Ostati zdrav!

Srdačno
školska uprava